Tradiția calității din 1991

Haide sã colaborãm

Ateliere Portabile

START - ȘCOALA TEHNICĂ DE ARTE ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE  - se naște din iubire pentru artă, meserie și meșteșug.

Se desfășoară în incinta sediului PIF Timisoara, la Muzeul Cânepii într-o sală specială, Șezătoare, unde invitații, copii, părinți sau bunici se pot bucură de izul tradiției românești.

01. Atelier Păpușa tradițională
Categorie vârstă: 7-100 ani
Durata: 2 ore


Materiale: țesături textile, diverse culori, ața, băț.  Metodă de lucru: se învață o tehnică nouă de lucru, unde nu folosim nici ac și nici foarfecă, fără risc în preajma copiilor, doar noduri și putem în baza unor etape de lucru, să ne confecționăm singuri jucăria. Este un atelier educativ, interactiv, destinat copiilor dar și adulților, unde putem să ne desfășurăm creativitatea și desteritatea. Fiecare participant primește păpușa creată și această este imaginea noastră.

02. Atelier Traista tradițională
Categorie vârstă: 12-100 ani
Durata: 2 ore

Materiale: Diverse culori, țesături textile naturale, obiecte decorative tematice, suport traistă confecționat. Metodă de lucru: se învață confecționarea propriei traiste, decorată individual la alegere. Este un atelier educativ și interactiv, destinat copiilor dar și adulților, unde putem să ne desfășurăm creativitatea și îndeletnicirea. Fiecare participant primește geantă creată pe care o poate folosi ulterior.

03. Atelier Șnur răsucit
Categorie vârstă: 2-100 ani
Durata: 2 ore

Materiale: fir gros de ață diverse culori, tricolor, mărțisor.
Metodă de lucru: se învață foloserea unui instrument făurit din moș strămoș, de tensionare a firelor de ața.  Este un atelier educativ și interactiv, destinat copiilor dar și adulților, unde putem să ne desfășurăm abilitațile și îndeletnicirea. Șnurul se folosește pe post de brățară și fiecare participant rămâne cu un suvenir creat la acest atelier.